Om oss - Stockholms Nya Operettensemble

Till innehåll

Huvudmeny:

Om oss


Om Stockholms Nya Operettensemble och dess ledare Rimma Gotskosik

Sommaren 2010 etablerades Stockholms Nya Operettensemble med violinisten och kapellmästaren Rimma Gotskosik som ledare. Den mycket meriterade och omtyckta Gotskosik var tidigare bland annat under arton år engagerad som konsertmästare vid Oscarsteatern i Stockholm i en lång rad operett- och musikalproduktioner som till exempel Greven av Luxemburg, My Fair Lady, Glada änkan, La Cage aux Folles, Csárdásfurstinnan och The Phantom of the Opera. Gotskosik var också i många år kapellmästare i Stockholms Operettensemble.

Med Rimma Gotskosiks gedigna erfarenhet inleds en ny och mycket spännande epok i svenskt musikliv med högkvalitativa produktioner inom främst operett, opera och musikal. En succéstart blev det med 2010 års upplaga av de traditionella operett- och operakonserterna på Hallwylska Palatsets vackra gård i Stockholm. Den 19 september 2010 hedrades den tidigare operettensemblens ledare under 30 år, Anne-Lie Kinnunen, med en mycket stämningsfull, välbesökt och uppskattad minneskonsert i Musikaliska Akademiens Stora Sal, Nybrokajen 11. I sitt välkomstanförande sade ensemblens ledare Rimma Gotskosik bland annat följande:

För mig känns det utomordentligt roligt och inspirerande att ta vid i det arbete som Anne-Lie Kinnunen stod för under de gångna tre decennierna. Vi kommer att förvalta traditioner inom musikteaterformen operett men lika viktigt för oss är att med omsorg utveckla operetten och även den klassiska musikalen. Inte minst kommer vi att sträva efter att höja operettens status i Sverige som musikteaterform och alltid ha hög kvalité som ledstjärna i det vi gör. I en lång rad produktioner sedan 2010, senast Cabaret Hallwyl sommaren 2012 på Hallwylska Palatset, har många av de uppställda målen kunnat förverkligas. Och arbetet går vidare.


 
 
Tillbaka till innehåll | Tillbaka till huvudmeny